Nyhetsbevakning

Hur omfattande företagslarm krävs?

Hur omfattande företagslarm krävs?

Ett företagslarm kan idag vara otroligt avancerat och bestå av en rad olika funktioner och finesser. En del använder sig bara av ett hederligt gammalt inbrottslarm medan andra har stora och skräddarsydda system som ger ett mer omfattande skydd. Exakt vilka funktioner och finesser man har behov av beror såklart på flera olika saker och nedan finns mer att läsa kring just behov och företagslarm.

Inbrottslarm – en självklar del av ett företagslarm?

Ett inbrottslarm kan verka som den mest självklara delen av ett företagslarm men trots att det troligen är ett av dom vanligaste larmen är det inte alltid det är nödvändigt. Det beror såklart till stor del på vilka tillgångar som finns på företaget och det kan vara alltifrån varor till värdepapper som behöver skyddas.

Det finns trots allt företag som inte har just något av värde i lokalen/på kontoret och då kan även ett larm mot inbrott kännas som en onödig kostnad. Ligger företaget i en byggnad där det redan finns ett larmsystem, till exempel i en galleria eller företagshotell, är det också sällan en nödvändig åtgärd.

Driftlarm

Även ett driftlarm kan vara en del av ett företagslarm men det är definitivt inte alla typer av företag som har behov av ett sådant. Det kan behövas främst om det finns stora ekonomiska risker om ett driftstopp skulle ske, vilket då vanligen skulle kunna förekomma om lokalen är obemannad, till exempel under nattetid.

Överfallslarm

En del företag kan ha god nytta av att komplettera eller välja ett företagslarm som innehåller ett överfallslarm. Detta är framför allt vanligt i olika typer av butiker där det finns en risk att bli utsatt får rån eller andra hotfulla situationer. Ett sådant larm ger möjlighet till att enkelt och diskret kunna påkalla hjälp

Övriga företagslarm

Det finns även fler delar att välja till i ett företagslarm för den som tror sig ha behov av det. Några delar är:

  • Kamerabevakning
  • Dimmlarm
  • Brandlarm

Det kan vara svårt att veta vad som finns att välja bland och även vad man tror sig ha för behov när det kommer till larm och olika funktioner på företaget. Det kan vara bra med rådgivning hos någon av dom larmleverantörer som finns – och där kan man även få hjälp att skräddarsy ett system som passar verksamheten.