Nyhetsbevakning

Bästa tiden att köpa en övervakningskamera är nu

Bästa tiden att köpa en övervakningskamera är nu

Idag finns det många smidiga och flexibla kameror för övervakning på marknaden. De olika tillverkarna tävlar om att överträffa varandra vad gäller funktionalitet och andra egenskaper. Detta är goda nyheter för dig som konsument då du kan dra nytta av denna höga konkurrens i branschen. Men vad ska man då tänka på när man funderar på att investera i en övervakningskamera?

Tänk på detta när du ska köpa en övervakningskamera

Det finns flera saker att tänka på när du vill köpa en övervakningskamera:

  • läge (invändigt eller utvändigt)
  • trådlöst eller trådbundet
  • lagring lokalt, i ett nätverk eller i molnet

Detta är förstås något förenklat och det finns betydligt fler aspekter att väga in i beslutet. Därför rekommenderar vi dig att kontakta din lokala expert på ämnet för mer information!

Vi besvarar vanliga frågor om kameror för övervakning

För att hjälpa dig lite ytterligare på traven har vi bestämt oss för att besvara några vanliga frågor om kameror som används i övervakande syfte. Nedan hittar du såväl frågor som svar vilka kan hjälpa dig att få lite mer insikt i ämnet!

  • Kan min övervakningskamera hackas? Ja, tyvärr kan vissa kameror som används för övervakning utsättas för hackerattacker. Det finns dock vissa saker som du kan göra för att skydda dig. Till exempel bör du införskaffa en säkerhetskamera med en stark kryptering. Dessutom kan du göra ditt trådlösa hemmanätverk lite säkrare och använda ett starkt lösenord till din övervakningsapp.
  • Kan jag använda min invändiga kamera för att filma ut genom fönstret? Tyvärr går det inte att få allt när det kommer till kameror och övervakning. Det vore förstås smidigt om din kamera kunde blicka inåt på dagarna och vändas utåt på kvällarna. Men tyvärr fungerar det sällan på det sättet. Det finns istället specifika säkerhetskameror för utomhusbruk som du istället bör införskaffa för detta ändamål.
  • Räcker det med att installera en säkerhetskamera inomhus? Ja, men det beror på vad syftet med övervakningen är. Om ditt främsta mål är att skydda din bostad från inbrottstjuvar kan du istället vilja montera en säkerhetskamera utomhus. En sådan kan avskräcka inbrottstjuvar och andra brottslingar från att angripa din bostad. De kameror som används inomhus syftar istället till att hålla koll på bostaden invändigt.